Menu
Sale

Yasmin

Artikelnummer: 6f687cf22882.
Categorie:

* Oorspronkelijke prijs was: € 70,00.Huidige prijs is: € 60,50.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Yasmin?

Yasmin is de nieuwe generatie anticonceptiepil en is een combinatiepil. De werkzame stoffen zijn twee vrouwelijke hormonen: drospirenon en ethinylestradiol. Dit medicijn is er speciaal voor vrouwen die de anticonceptiepil willen gebruiken, maar veel klachten hebben van hun huidige pil. Deze pil wordt ook wel een één-fase pil genoemd, dat wil zeggen dat alle tabletten in de verpakking van dezelfde samenstelling zijn.

Deze pil helpt tegen acne en geeft minder bijwerkingen zoals gewichtstoename. Daarbij heeft de Yasmin pil een gunstig effect op de seksuele beleving. Terwijl andere anticonceptiepillen een slecht effect hebben op de seksuele beleving. De Yasmin anticonceptiepil slikt u 21 dagen en daarna heeft u een stop week van 7 dagen. Hierin vindt de onttrekkingsbloeding plaats waarna u weer mag beginnen aan de pil.

Wanneer kunt u geen Yasmin gebruiken?

Yasmin mag niet gebruikt worden samen met anticonceptiepillen en sommige andere medicijnen. Meld altijd bij uw (online) consult als u medicijnen slikt buitenom Yasmin. Yasmin mag niet geslikt worden door mannen en kinderen. Trombose patiënten en mensen met suikerziekte waarbij de bloedvaten aangetast zijn mogen over het algemeen dit medicijn niet gebruiken, mits uw arts anders voorschrijft. Vrouwen mogen tijdens de zwangerschap en tijdens het geven van borstvoeding dit middel niet gebruiken. Ook als u bekent bent met een allergische reactie bij gebruik van dit middel, wordt afgeraden om het in te nemen.

Hoe dient u Yasmin te gebruiken?

Yasmin moet elke dag ingenomen worden op hetzelfde tijdstip van de dag, bij voorkeur met een beetje water of voedsel. De verpakking bevat 21 tabletten en er staat bij elke pil de dag vermeld, om te voorkomen dat u niet meer weet of u het tablet wel of niet heeft ingenomen. Na drie weken (een hele strip) hoeft u 7 dagen geen tablet in te nemen, dit wordt de stopweek of pauzeweek genoemd. Na een stopweek van 7 dagen is het weer tijd voor een nieuwe strip en doet u precies hetzelfde.

Eventuele bijwerkingen

De meest bekende bijwerkingen die tot stond komen bij het gebruik van Yasmin zijn gevoelige borsten, misselijkheid met als gevolg soms braken, hoofdpijn en verschillende huidreacties. Zoals bij veel medicijnen zijn er nog meer bijwerkingen bekent, kijk hiervoor in de (online) bijsluiter. Op de website van Dokteronline kunt u een online bijsluiter inzien.

 

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Yasmin”