Menu
Sale

Zaldiar (Tramacet)

Artikelnummer: 0b7712b32827.
Categorie:

* Oorspronkelijke prijs was: € 94,00.Huidige prijs is: € 85,50.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Zaldiar (Tramacet)?

Zaldiar is een geneesmiddel dat ook wel Tramacet wordt genoemd. Het betreft een pijnstiller die opgesteld is uit paracetamol en tramadol en erg grondig en snel werkt. Dit komt omdat de pijnstiller de pijn op twee manieren onderdrukt door het gebruik van verschillende pijnstillers in het geneesmiddel. Paracetamol verlicht de pijnklachten en vermindert koorts, terwijl tramadol als opioïde pijnstiller de overdracht van pijnprikkels in het zenuwstelsel onderbreekt. Zaldiar (Tramacet) is enkel op recept verkrijgbaar.

Wanneer gebruikt u Zaldiar (Tramacet)?

Over het algemeen wordt Zaldiar (Tramacet) voorgeschreven bij matige tot hevige pijnklachten die niet minder worden door het gebruik van paracetamol of een ontstekingsremmende pijnstiller. Het medicijn wordt onder andere voorgeschreven bij pijn bij reumatische aandoeningen, pijn na een ongeval, pijn na een operatie en zenuwpijn.

Wanneer gebruikt u geen Zaldiar (Tramacet)?

Zaldiar (Tramacet) mag niet door iedereen gebruikt worden. Het medicijn is niet geschikt voor mensen die overgevoelig zijn voor paracetamol, tramadol of een van de hulpstoffen in het geneesmiddel en mag bovendien niet gebruikt worden door mensen met een ernstige leverafwijking. Mensen die veel alcohol, slaapmiddelen of andere (genees)middelen nemen, mogen de pijnstiller ook niet gebruiken. Bent u net behandeld of wordt u behandeld met medicijnen van het type MAO-remmers, dan mag u Zaldiar (Tramacet) ook niet gebruiken.

Hoe dient u Zaldiar (Tramacet) te gebruiken?

Zaldiar (Tramacet) wordt geleverd in de vorm van tabletten. Een tablet Zaldiar (Tramacet) moet zonder te kauwen en met voldoende vloeistof ingenomen worden, met of zonder voedsel. Neemt de pijnstillende werking van het middel af, dan kunt u een tweede dosis Zaldiar (Tramacet) nemen. Wel moet er minimaal zes uur tussen de twee tabletten in zitten.

Dosering

De gebruikelijke dosering van Zaldiar (Tramacet) is twee tabletten per keer, met maximaal acht tabletten per etmaal met tussenpozen van zes uur. De gebruikelijke dosering mag alleen aangepast worden door een arts.

Zaldiar (Tramacet) is niet geschikt voor kinderen die jonger zijn dan 12 jaar oud en wordt enkel voorgeschreven bij volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar.

Bijwerkingen

Tijdens het gebruik van Zaldiar (Tramacet) kan de gebruiker te maken krijgen met diverse bijwerkingen. De meest voorkomende bijwerkingen van dit pijnstillende middel, zijn de volgende:

  • Duizeligheid;
  • Misselijkheid;
  • Hoofdpijn;
  • Slaapstoornissen;
  • Zweten;
  • Vermoeidheid, sufheid en slaperigheid.

Niet alle gebruikers van Zaldiar (Tramacet) krijgen te maken met bovenstaande bijwerkingen, maar dit is wel altijd mogelijk. De meeste bijwerkingen verdwijnen na enkele dagen, als het lichaam aan het gebruik van Zaldiar (Tramacet) gewend is.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Zaldiar (Tramacet)”