Menu
Sale

Zantac rx

Artikelnummer: 7ca59f31d4f9.
Categorie:

* Oorspronkelijke prijs was: € 54,00.Huidige prijs is: € 51,20.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Zantac rx?

Zantac is een maagzuurremmer. In dit medicijn zit de werkzame stof ranitidine. Het is een H2 Blokker. Het is een medicijn dat ervoor zorgt dat er minder maagzuur aangemaakt wordt. Het helpt om te voorkomen dat het maagzuur geïrriteerd raakt. Dit heeft een gunstig effect op vele maagklachten. Het medicijn is in verschillende sterktes te verkrijgen. De tabletten van 75 milligram zijn zonder recept te verkrijgen. De tabletten van 150 milligram en 300 milligram hebben wel een (online) doktersrecept nodig.

Wanneer gebruikt u Zantac rx?

Het medicijn wordt gebruikt bij misselijkheid, een opgeblazen gevoel, brandend maagzuur en ook zure oprispingen en maagpijn. We hebben het hier over de 75 milligram variant. De tabletten van 150 milligram en van 300 milligram zijn er om maagzweren en darmzweren te voorkomen. Ook helpt het om reflux, slokdarmontstekingen en andere maagaandoeningen te behandelen.

Wanneer kunt u geen Zantac rx gebruiken?

Het medicijn is ongeschikt voor mensen, die overgevoelig zijn voor de hoofdbestanddelen in dit medicijn of de hulpstoffen. Ook als u lijdt aan de ziekte van porfyrie (een zeldzame ziekte trouwens) dan dient u dit medicijn niet te gebruiken. Als u last heeft van een nierziekte of andere medicijnen gebruikt dan dient u het gebruik van dit medicijn met uw arts te bespreken.
Als u zwanger bent of borstvoeding geeft dan is het belangrijk om alleen op advies van de arts dit medicijn te gebruiken.

Hoe dient u Zantac rx te gebruiken?

Het medicijn moet zonder te kauwen worden doorgeslikt. Gebruik hierbij voldoende water. Neem de lichtere tablet van 75 milligram op het moment dat u klachten krijgt. De tabletten met een hogere dosering dient u in de avond in te nemen. Als u meerdere pillen neemt per dag dan dient u deze over de dag te verspreiden.

Dosering

De arts zal de juiste dosering aangeven. In de meeste gevallen is dit bij volwassenen en kinderen vanaf 16 jaar een tot twee tabletten per etmaal. Neem maximaal vier tabletten per dag. (Dit betreft de lichtere 75 miligram dosering). De pillen met een dosering van 150 milligram en 300 milligram worden vaak een keer per dag voorgeschreven. Of in de avond een pil van 300 milligram of twee pillen verdeeld over de dag van 150 milligram.

Eventuele bijwerkingen

Het is mogelijk dat er bijwerkingen optreden. Denk hierbij aan maagklachten, darmklachten, hoofdpijn, duizeligheid en ook vermoeidheid. Natuurlijk zal de sterkere dosering meer bijwerkingen kunnen bezorgen dat de lichtere doseringen. De klachten verdwijnen vaak snel als het lichaam gewend is aan de medicijnen.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Zantac rx”