Menu
Sale

Zelleta

Artikelnummer: 7eae0f856b78.
Categorie:

* Oorspronkelijke prijs was: € 74,50.Huidige prijs is: € 64,50.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Zelleta?

Zelleta is een anticonceptiepil met één hormoon, ook wel een minipil genoemd. De anticonceptiepil bevat enkel desogestrel en kan hierdoor ook gebruikt worden door vrouwen die borstvoeding geven.

Wanneer gebruikt u Zelleta?

Zelleta voorkomt dat de gebruiker zwanger wordt na seksuele gemeenschap. De anticonceptiepil bevat het progestageenhormon desogestrel en dit hormoon zorgt ervoor dat de eisprong geremd wordt. Ook maakt het hormoon het slijmvlies in de baarmoedermond taaier en dikker, waardoor spermacellen hier moeilijker doorheen komen. Op deze manier wordt een zwangerschap voorkomen.

Wanneer gebruikt u geen Zelleta?

Zelleta is niet geschikt voor iedere vrouw. Zo mag het anticonceptiemiddel ten eerste niet gebruikt worden door vrouwen die overgevoelig zijn voor het hormoon desogestrel of een van de hulpstoffen in de anticonceptiepil. Ook mag Zelleta niet voorgeschreven worden aan en gebruikt worden door vrouwen die een trombose hebben (gehad), borstkanker hebben (gehad), een ernstige leverafwijking hebben (gehad) of last hebben van onverklaarbare vaginale bloedingen. Vrouwen die een bepaalde vorm van kanker hebben (gehad) die gevoelig is voor hormonen, mogen het anticonceptiemiddel ook niet gebruiken.

Omdat Zelleta een wisselwerking kan hebben met andere geneesmiddelen, dient de patiënt altijd te melden welke medicatie zij gebruikt. Past deze medicatie niet bij Zelleta, dan wordt deze anticonceptiepil niet voorgeschreven om een wisselwerking van de geneesmiddelen te voorkomen.

Hoe dient u Zelleta te gebruiken?

Zelleta wordt geleverd in een doordrukstrip met 28 pillen. Iedere dag wordt 1 pil geslikt, waarbij de cijfers op de achterkant van de doordrukstrip gevolgd worden. Is de strip leeg, dan begint de gebruiker direct aan een nieuwe strip. Bij het gebruik van Zelleta wordt er geen stopweek ingelast. Dit betekent dat er geen onttrekkingsbloeding op gang komt. In de eerste weken of maanden kan de gebruiker onregelmatig ongesteld worden en hierna wordt de ongesteldheid vanzelf minder. Ook kan de ongesteldheid helemaal stoppen.

Dosering

De standaard dosering van Zelleta is 1 pil per dag. Van deze dosering mag niet afgeweken worden. Bij het gebruik van deze anticonceptiepil wordt nooit een stopweek ingelast. Let op: Zelleta is niet geschikt voor vrouwen die jonger zijn dan 18 jaar.

Bijwerkingen

Het hormoon in Zelleta kan naast de gewenste werking ook voor bijwerkingen zorgen. Gemelde bijwerkingen van deze anticonceptiepil zijn klachten als gespannen en pijnlijke borsten, onregelmatig bloedverlies, misselijkheid, (een toename van) acne, stemmingswisselingen, hoofdpijn en een onverklaarbare toename van het gewicht.

 

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Zelleta”