Menu
Sale

Zestoretic

Categorie:

*  54,19

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Zestoretic?

Zestoretic is een medicijn tegen hoge bloeddruk ook wel hypertensie genoemd. Het bevat een combinatie van een ACE-remmer en een diureticum (plasmiddel).

Wanneer gebruikt u Zestoretic?

Zestoretic is een geneesmiddel in tabletvorm dat twee actieve bestanddelen bevat: lisinopril en hydrochloorthiazide. Dit medicijn dient gebruikt te worden ter verlaging van de bloeddruk en helpt zo ook het risico op hart en vaataandoeningen zoals hartaanvallen en beroertes verlagen. Lisinopril is een van de twee actieve bestanddelen en is werkzaam doordat het het enzym remt dat het hormoon angiotensine omzet naar angiotensine II. Angiotensine II zorgt voor een vernauwing van de bloedvaten, wat een hogere bloeddruk als gevolg heeft. Door ervoor te zorgen dat er minder van dit hormoon aanwezig is in het lichaam zullen de bloedvaten minder sterk vernauwen en zal ook de bloeddruk dalen. Diuretica zoals hydrochloorthiazide is het tweede actieve bestanddeel. Het werkt op een andere manier maar heeft wel hetzelfde doel namelijk het verlagen van de bloeddruk. Diuretica, ook wel plasmiddelen, zorgen ervoor dat de nieren meer kalium en natrium, zouten dus, uit het bloed onttrekken. Dit zout trekt ook water meer uit het bloed. Dit water wordt door de nieren afgescheiden uit het lichaam. Doordat er minder water in het bloed aanwezig is daalt de bloeddruk.

Wanneer gebruikt u geen Zestoretic?

Gebruik Zestoretic niet als u een van de volgende aandoeningen heeft: een allergische reactie op een vergelijkbaar product, angio-oedeem, ernstige nierproblemen, geen of zeer sterk verminderde urineproductie, ernstige leverproblemen,  of diabetes of nierfunctiestoornis die momenteel behandeld wordt met aliskiren. Overleg met een arts als u een medische geschiedenis heeft.

Hoe dient u Zestoretic te gebruiken?

Dagelijks 1 tablet, zie voor verdere informatie / dosering de bijsluiter en een arts.

Bijwerkingen

het gebruik van Zestoretic kan bijwerkingen veroorzaken. De meestvoorkomende zijn hoofdpijn, duizeligheid, flauwvallen, diarree, misselijkheid of braken, hoesten of nierproblemen.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Zestoretic”