Menu
Sale

Zestril

Artikelnummer: 77fd217a6e63.
Categorie:

*  57,90

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Zestril?

Zestril is een geneesmiddel dat de bloeddruk verlaagt en zo de pompkracht van het hart verbetert. Het geneesmiddel wordt ook wel een ACE-remmer genoemd. Zestril bevat de werkzame stof lisinopril, waar u altijd een recept voor nodig heeft. Dit maakt Zestril tot een receptplichtig medicijn.

Wanneer gebruikt u Zestril?

Zestril wordt gebruikt door mensen die te maken hebben met een hoge bloeddruk. Ook kan het geneesmiddel ingezet worden bij hartfalen, waarbij het hart niet krachtig genoeg pompt. Door Zestril te gebruiken worden de bloedvaten wijder, waardoor de bloeddruk lager wordt en het hart beter kan pompen.

Wanneer gebruikt u geen Zestril?

Zestril mag niet gebruikt worden door mensen die overgevoelig zijn voor lisinopril, andere ACE-remmers of een van de hulpstoffen in het geneesmiddel (zie bijsluiter). Ook mag het medicijn niet gebruikt worden door mensen die behandeld worden met medicijnen die aliskiren bevatten, bijvoorbeeld voor diabetes of een nierfunctiestoornis.

Hoe dient u Zestril te gebruiken?

Zestril wordt geleverd in de vorm van tabletten. Door een tablet Zestril op een vast tijdstip in te nemen, wordt voorkomen dat er een dosis overgeslagen wordt. Zestril moet zonder te kauwen en met een beetje vloeistof worden ingenomen voor het beste effect. Er mag nooit een dubbele dosis ingenomen worden om een vergeten dosis in te halen.

Dosering

Zestril wordt in diverse sterktes geleverd. Een arts bepaalt welke sterkte de gebruiker nodig heeft voor het beste effect. De algemene richtlijnen voor dosering bij een hoge bloeddruk zijn eenmaal daags 10 tot 20 milligram voor volwassenen en eenmaal daags 2,5 tot 5 milligram voor kinderen. Hoe lang het geneesmiddel gebruikt moet worden, wordt door een arts bepaald. Doorgaans wordt Zestril langere tijd gebruikt. De gebruiker mag niet eerder stoppen met het nemen van dit geneesmiddel, tenzij door een arts geadviseerd.

Let op: voor andere aandoeningen dan een hoge bloeddruk geldt een ander doseringsadvies, bepaald door een arts.

Bijwerkingen

Het gebruik van Zestril kan voor bijwerkingen als hoofdpijn, duizeligheid, een licht gevoel in het hoofd (vooral bij plotseling opstaan), maag-darmklachten, slaperigheid, stemmingswisselingen en slaapproblemen zorgen. Deze klachten treden vooral op in het begin van de behandeling met Zestril of bij een verhoging van de dosering van het geneesmiddel. Bij het voor langere tijd ervaren van deze of andere bijwerkingen, wordt aangeraden om dit met een arts te bespreken.

 

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Zestril”