Menu
Sale

Zinnat (Cefuroxim)

Artikelnummer: c82428297951.
Categorie:

*  53,50

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Zinnat (Cefuroxim)?

Dit geneesmiddel is een antibioticakuur. De werkzame stof in het medicijn is cefuroxim. Cefuroxim valt onder de groep cefalosporine-antibiotica. Het zijn medicijnen om bacteriële infecties te bestrijden. Het geneesmiddel verspreidt zich ia het bloed en kan de meeste weefsels en de urineweg bereiken. Hierdoor is het geschikt om meerdere soorten bacteriële infecties in het lichaam bestrijden.

Wanneer gebruikt u Zinnat (Cefuroxim)?

Het medicijn kan bij vele verschillende aandoeningen gebruikt worden. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt bij bronchitis, keelontstekingen, een middenoorontsteking en andere luchtweginfecties. Ook wordt het bij huidinfecties, de ziekte van Lyme, de geslachtsziekte gonorroe en een blaasontsteking gebruikt.

Wanneer kunt u geen Zinnat (Cefuroxim) gebruiken?

Dit medicijn dient u niet te gebruiken als u overgevoelig bent voor de hoofdbestanddelen of de hulpstoffen in dit medicijn. Het medicijn is niet geschikt voor kinderen onder de 5 jaar. Als u zwanger bent of borstvoeding geeft mag dit medicijn uitsluitend in overleg met de arts gebruikt worden.

Hoe dient u Zinnat (Cefuroxim) te gebruiken?

Het medicijn dient u vlak voor de maaltijd in te nemen. Slik de tablet in zijn geheel door met wat vloeistof. Kauw niet op de tabletten. Ze smaken namelijk zeer bitter. Het is belangrijk om de heel kuur af te maken. Doe dit ook als de klachten weg zijn. De kans dat de infectie terugkomt is erg groot als u te vroeg stopt met de kuur.

Dosering

Een tablet van het medicijn bevat 250 milligram cefuroxim. Afhankelijk van de aandoening en de infectie zal de arts u de juiste dosering voorschrijven. Ook zal de dokter aangeven hoe lang u het medicijn moet gebruiken. Voor volwassenen en kinderen vanaf 5 jaar is het vaak twee keer per dag een tablet. Vaak duurt de kuur 5 tot 10 dagen. Bij de ziekte van Lyme en bij gonorroe gelden andere doseringen. De arts zal u adviseren. Het is mogelijk een vergeten dosering nog in te nemen tot het tijd is voor de volgende dosis. Het mag niet bijna tijd zijn voor de volgende dosis. Dan kunt u de dosis beter overslaan en een dag aan het geheel toevoegen. U neemt de vergeten dosis dus aan het eind nog een keer.

Eventuele bijwerkingen

Het is mogelijk dat er bijwerkingen optreden. Het is mogelijk dat u maagklachten of darmklachten krijgt. Denk hierbij aan braken, diarree, buikpijn en misselijkheid. Ook kunt u last krijgen van een schimmelinfectie van de slijmvliezen. Ook kan er een afwijking in het bloedbeeld ontstaan.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Zinnat (Cefuroxim)”