Menu
Sale

Zoely

Artikelnummer: aff8291ce162.
Categorie:

* Oorspronkelijke prijs was: € 91,00.Huidige prijs is: € 83,00.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Zoely?

Dit is een anticonceptiepil. In de pil zitten de werkzame stoffen nomegestrol en estradiol. Het zijn vrouwelijke geslachtshormonen. In de juiste combinatie zorgen deze hormonen ervoor dat er geen eicellen vrijkomen tijdens de ovulatie. Ook verandert deze pil de samenstelling van het baarmoederslijmvlies. Zaadcellen kunnen hierdoor de baarmoeder minder gemakkelijk bereiken en een bevruchte eicel kan zich niet innestelen.

Wanneer gebruikt u Zoely?

Het medicijn wordt ingenomen om een zwangerschap te voorkomen. Ook wordt het medicijn gebruikt om de menstruatieklachten te verminderen. Denk hierbij aan hevige buikkrampen en ook overmatig veel bloedverlies. Met de hulp van de pil komt er geen echte menstruatie op gang, maar een onttrekkingsbloeding welke veel milder is.

Wanneer kunt u geen Zoely gebruiken?

Dit medicijn dient u niet te gebruiken als u overgevoelig bent voor de hoofdbestanddelen of de hulpstoffen in dit medicijn. Als u zwanger wilt worden, zwanger bent of als u borstvoeding geeft kunt u dit medicijn niet gebruiken. Als u jonger dan 18 jaar bent of een man bent mag u de pil ook niet gebruiken. Tevens is het niet goed als u last heeft van trombose, een bloedstollingsziekte, een hartaanval of beroerte heeft gehad, lijdt aan een ernstige ziekte (kanker of een aandoening van de organen bijvoorbeeld) of lijdt aan migraine met auraverschijnselen. Ook kan het medicijn wisselwerkingen hebben met andere medicijnen. Bespreek met de arts alle medicijnen welke u gebruikt.

Hoe dient u Zoely te gebruiken?

Het medicijn wordt geleverd in een handige doordrukstrip met weekstickers erop. Slik de pil altijd op een vast tijdstip met wat water. De pil is alleen betrouwbaar als hij iedere dag wordt ingenomen. Als u moet braken of as u diarree heeft of de pil bent vergeten zal de werking minder goed zijn. Het is dan beter om ook van een andere voorbehoedsmiddel gebruik te maken.

Dosering

Iedere strip heeft 24 witte pillen en ook 4 gele pillen. U start met iedere dag een witte pil te slikken tot ze op zijn. Hierna slikt u 4 dagen de gele pil. Bij het innemen van de gele pillen zal de menstruatie op gang komen. Als de laatste gele pil op is, is het tijd om weer met een nieuwe serie witte pillen te starten. Wacht niet tot de menstruatie over is.

Eventuele bijwerkingen

Het is mogelijk dat er bijwerkingen optreden. Denk hierbij aan vaginaal bloedverlies buiten de normale menstruatie, buikpijn, diarree, misselijkheid en andere maagklachten of darmklachten. Ook kunt u last krijgen van pijnlijke borsten, hoofdpijn of een gewichtstoename door het vasthouden van vocht.
Lees ook de bijsluiter voor de complete lijst van mogelijke bijwerkingen.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Zoely”