Menu
Sale

Zolmitriptan

Artikelnummer: c4b0d865ab81.
Categorie:

* Oorspronkelijke prijs was: € 72,20.Huidige prijs is: € 62,20.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Zolmitriptan?

Zolmitriptan is een antimigrainemedicijn, ofwel een geneesmiddel dat gebruikt wordt om een migraineaanval te behandelen. De werkzame stof van het geneesmiddel is zolmitriptan en dit is een selectieve serotonine antagonist. Het gaat om een receptplichtig medicijn, wat betekent dat er altijd een recept nodig is om dit geneesmiddel te kunnen verkrijgen en gebruiken.

Wanneer gebruikt u Zolmitriptan?

Zolmitriptan wordt voorgeschreven aan mensen die te maken hebben met migraine. Migraine is een heftige vorm van hoofdpijn, waarbij er naast bonkende hoofdpijn ook sprake is van klachten als misselijkheid, braken en overgevoeligheid voor licht en geluid. Door Zolmitriptan te gebruiken, kunnen migraineaanvallen snel verholpen worden. Het geneesmiddel kan geen aanvallen voorkomen, maar kan bestaande aanvallen wel direct verhelpen.

Wanneer gebruikt u geen Zolmitriptan?

Zolmitriptan wordt niet gebruik door mensen die overgevoelig zijn voor de bestanddelen in het geneesmiddel, een verhoogde bloeddruk hebben (gehad), een ernstige nierfunctiestoornis hebben (gehad), een hartafwijking hebben (gehad), een beroerte hebben (gehad) of een TIA hebben (gehad). Ook mag het geneesmiddel niet gecombineerd worden met andere medicijnen tegen migraine.

Bij het gebruik van andere geneesmiddelen dient het innemen van Zolmitriptan overlegd te worden met een arts. Dit komt omdat Zolmitriptan een wisselwerking kan hebben met andere geneesmiddelen en het gebruik hierdoor niet altijd wenselijk is.

Hoe dient u Zolmitriptan te gebruiken?

Zolmitriptan wordt ingenomen als de eerste symptomen van een migraineaanval optreden. Het geneesmiddel wordt geleverd in de vorm van een gewone tablet of in de vorm van een smelttablet. De tablet wordt met voldoende vloeistof doorgeslikt en de smelttablet moet eerst op de tong smelten en vervolgens doorgeslikt worden.

Dosering

Zolmitriptan wordt in diverse sterktes geleverd, namelijk 2,5 milligram en 5 milligram. Een arts bepaalt welke sterkte de gebruiker nodig heeft. Bij het optreden van een migraineaanval mag er 1 tablet van 2,5 milligram of 5 milligram gebruikt worden. De gebruiker mag nooit meer dan twee doses van de voorgeschreven sterkte in een etmaal innemen.

Bijwerkingen

Alle medicijnen kunnen bijwerkingen veroorzaken en dit is bij Zolmitriptan ook het geval. Bijwerkingen die over dit geneesmiddel gemeld zijn, zijn klachten als duizeligheid, slaperigheid, hoofdpijn, spierpijn, spierzwakte, een drukkend gevoel op de nek, keel, borst, armen of benen, buikpijn, misselijkheid en een tintelend, pijnlijk of prikkend gevoel op de huid. Heeft u last van deze of andere bijwerkingen door het gebruik van Zolmitriptan, dan wordt aangeraden om een arts te raadplegen.

 

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Zolmitriptan”