Menu
Sale

Zomig

Artikelnummer: e5d31adc5da7.
Categorie:

*  96,20

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Zomig?

De werkzame stof in dit medicijn is zolmitriptan. Het is een anti migraine middel. Als iemand een migraine aanval heeft dan verwijden de bloedvaten in de hersenen. Het medicijn helpt om de bloedvaten nauwer te maken. Hierdoor verminderen de symptomen van een aanval of verdwijnen ze zelfs helemaal. Het geneesmiddel is alleen op recept te verkrijgen.

Wanneer gebruikt u Zomig?

Het geneesmiddel valt onder de groep van triptanen. Artsen schrijven dit geneesmiddel voor om een migraine aanval minder pijnlijk te maken. Migraine herkent u aan een bonzende hoofdpijn (vaak aan een kant van het hoofd) en wanneer u moet overgeven, braken en ook zeer gevoelig bent voor geluiden en licht.

Wanneer kunt u geen Zomig gebruiken?

Dit medicijn dient u niet te gebruiken als u overgevoelig bent voor de hoofdbestanddelen of de hulpstoffen in dit medicijn. Het medicijn wordt niet aanbevolen voor kinderen jonger dan 18 jaar of volwassenen ouder dan 65 jaar oud. Als u last heeft van hartproblemen, een vaatziekte of hersenbloeding of nierproblemen dan dient u dit medicijn niet te gebruiken. Ook als u medicijn van het type MAO remmers of SSRI of een ander migraine medicijn gebruikt dient u dit medicijn niet te gebruiken. Als u rookt, andere gezondheidsproblemen heeft of ouder dan 40 jaar bent dient u het gebruik van het medicijn met uw arts te overleggen.

Hoe dient u Zomig te gebruiken?

Het medicijn is te verkrijgen als een smelttablet en ook als een gewone tablet. De gewone tablet kunt u doorslikken zonder erop te kauwen met wat water. De smelttablet dient u in de mond uiteen te laten vallen. Neem het medicijn zodra u voelt dat u een migraine aanval gaat krijgen. Ook als u hoofdpijn heeft kunt u een tablet innemen. Het medicijn werkt vaak al na 15 tot 30 minuten. Als de hoofdpijn terugkomt dan kunt u (na minimaal twee uur na de eerste pil) nog een tweede pil nemen.

Dosering

Het medicijn is verkrijgbaar in tabletten en smelttabletten van 2,5 milligram en van 5,0 milligram. De arts zal u adviseren welke sterkt u dient te gebruiken. In de meeste gevallen is het zo dat volwassenen van 18 tot 65 jaar een tablet van 2,5 milligram of van 5,0 milligram innemen per keer. Gebruik niet meer dan twee tabletten per etmaal.

Eventuele bijwerkingen

Het is mogelijk dat er bijwerkingen optreden. Denk hierbij aan duizeligheid, slaperigheid, vermoeidheid, tintelingen, gevoelloosheid, spierpijn of andere pijn. Als u een beklemmend gevoel op de borst krijgt of de keel of een ander deel van het lichaam is het belangrijk om een arts te raadplegen als dit gevoel te lang aanhoudt.

 

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Zomig”