Menu
Sale

Zovirax (Aciclovir)

Artikelnummer: 7ff742fd4b09.
Categorie:

* Oorspronkelijke prijs was: € 85,00.Huidige prijs is: € 77,50.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Zovirax (Aciclovir)?

Zovirax is een geneesmiddel dat ondergebracht kan worden in de groep antivirale geneesmiddelen wat betekent dat het een middel is die het vermeerderen en vermenigvuldigen van virussen tegen gaat. De werkzame stof in het geneesmiddel is Aciclovir.

Wanneer gebruikt u Zovirax?

Zovirax wordt gebruikt tegen verschillende aandoeningen. Allereerst wordt het vaak gebruikt bij herpes simplex, een virus dat infecties aan de huid en de slijmvliezen kan veroorzaken. Hierdoor ontstaan onder andere een koortslip en infecties aan de geslachtsdelen. Daarnaast wordt Zovirax ook vaak voorgeschreven en gebruikt bij de behandeling van gordelroos. Wanneer u last heeft van gordelroos is het belangrijk om zo snel mogelijk te beginnen met de behandeling. Ook kan Zovirax gebruikt worden als preventief geneesmiddel. Het kan gebruikt worden om herpesinfecties rond de geslachtsdelen te voorkomen. Daarnaast wordt het ter voorkoming van infecties gebruikt bij mensen die een behandeling ondergaan tegen leukemie.

Wanneer kunt u geen Zovirax gebruiken?

Wanneer u allergisch bent voor de werkzame stof Aciclovir of een ander bestandsdeel van Zovirax, kunt u dit medicijn niet gebruiken. Ook wanneer u allergisch bent voor een ander soortgelijk geneesmiddel, raden we het gebruik van Zovirax af. Een ander belangrijk gegeven is dat Zovirax invloed heeft op de werking van de nieren. Wees daarom voorzichtig met dit middel wanneer uw nieren niet optimaal functioneren of wanneer u ooit een nierziekte heeft gehad. Ook wanneer u ouder dan 65 bent en de nieren minder gaan werken, moet u voorzichtig zijn met Zovirax. Wanneer u hoge doseringen gebruikt is het daarnaast aan te raden om veel te drinken omdat u anders kunt uitdrogen. Er zijn weinig vrouwen die tijdens zwangerschap dit medicijn gebruikt hebben, waardoor de effecten op het kind niet helemaal duidelijk zijn. Zolang u Zovirax niet langer dan vijf dagen gebruikt, kan het tijdens het geven van borstvoeding geen kwaad.

Hoe dient u Zovirax te gebruiken?

Zovirax is zowel verkrijgbaar in tabletvorm als vloeibaar. Tabletten dienen met water ingenomen te worden en vloeibare Zovirax kan in de juiste hoeveelheid worden ingenomen al dan niet gemengd met water of limonade. Het is belangrijk om de dosis zo goed mogelijk te verdelen over 24 uur zodat er zich altijd een constante hoeveelheid van het medicijn in het lichaam aanwezig is. Een kuur duurt meestal vijf tot zeven dagen.

Dosering

Een normale dosering bij volwassenen en kinderen vanaf drie jaar is vijfmaal per dag 200 milligram Zovirax. Hierbij is het belangrijk om het goed te verdelen over 24 uur en om er goed bij te blijven drinken. Wanneer u Zovirax gebruik als preventief middel is de dosering over het algemeen twee maal per dag 400 milligram Zovirax. Wanneer het middel wordt gebruikt om Gordelroos te bestrijden, ligt de dosering een stuk hoger: vijfmaal daags 800 milligram is dan aanbevolen voor volwassenen.

Eventuele bijwerkingen

Bijwerkingen als hoofdpijn, jeuk, buikpijn en algehele malaise komen vaak voor bij Zovirax. Ook huiduitslag, netelroos en toename van haaruitval behoren tot de bijwerkingen.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Zovirax (Aciclovir)”