Menu
Sale

Zumenon

Artikelnummer: 6b6ba4b66d41.

*  75,20

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Zumenon?

Zumenon is een geneesmiddel dat voorgeschreven wordt aan vrouwen die in de overgang zijn. Het geneesmiddel is speciaal ontwikkeld om overgangsklachten van vrouwen in de menopauze te verminderen. De werkzame stof in het geneesmiddel is de stof estradiol, een oestrogeenhormoon. Deze stof herstelt het verstoorde oestrogeenniveau, waardoor de overgangsklachten van de vrouw afnemen.

Wanneer gebruikt u Zumenon?

Zumenon wordt voorgeschreven aan vrouwen die last hebben van overgangsklachten, zoals opvliegers, nachtzweten, een depressie, vaginale klachten, angsten, wisselende stemmingen en slaapstoornissen. Door de hormoonhuishouding van de vrouw weer op peil te brengen, worden alle mogelijke overgangsklachten minder.

Wanneer kunt u geen Zumenon gebruiken?

Zumenon is niet geschikt voor vrouwen die overgevoelig zijn voor estradiol of een van de hulpstoffen in het geneesmiddel. Ook is het niet verstandig het geneesmiddel te gebruiken als er sprake is van een trombose, een leverziekte, borstkanker of andere vormen van kanker die op het hormoon oestrogeen kunnen reageren. Vrouwen die aan een ernstige nieraandoening, een bloedziekte of vaginale bloedingen lijden, mogen het geneesmiddel ook niet gebruiken.

Hoe dient u Zumenon te gebruiken?

Zumenon bevat alleen een oestrogeenhormoon. Is de baarmoeder van de gebruiker niet verwijderd, dan moet het geneesmiddel altijd ingenomen worden in combinatie met een progestageenhormoon. Dit hormoon beschermt de baarmoeder tegen bijwerkingen van het medicijn. Vrouwen die hun baarmoeder nog hebben, krijgen Zumenon dan ook altijd voorgeschreven in combinatie met een ander geneesmiddel.

Zumenon wordt iedere dag op een vast tijdstip ingenomen, in de vorm van een enkel tablet per dag. Door de kalenderaanduiding op de strip met Zumenon tabletten, weet de gebruiker precies of het tablet van die dag al ingenomen is en wordt er niet gemakkelijk een tablet vergeten. Zumenon kan continu geslikt worden, maar de gebruiker kan er ook voor kiezen om een stopweek in te voeren tijdens het gebruik van Zumenon. De arts bepaalt met de gebruiker welke innamecyclus het beste is.

Dosering

Tenzij een arts anders adviseert, wordt de gebruikelijke dosering van Zumenon aangehouden. Deze dosering is eenmaal daags 1 tablet gedurende de voorgeschreven periode.

Bijwerkingen

Het gebruik van Zumenon kan enkele bijwerkingen met zich meebrengen, waaronder pijnlijke borsten, maag-darmklachten, stemmingswisselingen en doorbraakbloedingen. Deze klachten verminderen na een tijdje en zullen uiteindelijk helemaal verdwijnen, als het lichaam aan het gebruik van Zumenon gewend is geraakt.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Zumenon”