Menu
Sale

Zyban

Artikelnummer: 97f868728e5a.

* Oorspronkelijke prijs was: € 153,00.Huidige prijs is: € 149,00.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Zyban?

Zyban is een middel dat onder andere wordt voorgeschreven bij een depressie en bij het afkicken van een rookverslaving. Het werkzame stofje in het medicijn is bupropion. Deze stof is een ontwenningsmiddel en tegelijkertijd een antidepressivum. De hoeveelheid norepinefrine en dopamine worden door dit medicijn in de hersenen aangepast, aangezien deze stoffen een belangrijke rol spelen bij emoties en stemmingen.

Wanneer gebruikt u Zyban?

Er kunnen meerdere redenen zijn waarom Zyban wordt gebruikt. Over het algemeen wordt dit middel echter het meest gebruikt door mensen die stoppen met roken. Daarnaast geldt het medicijn ook als antidepressivum en wordt het soms voorgeschreven bij depressies. Zyban is vooral gericht op de geestelijke verslaving van rokers en niet direct op het lichamelijk. Uit onderzoek blijkt ook dat mensen die stoppen met roken, voornamelijk last hebben van geestelijke afkickverschijnselen zoals prikkelbaarheid, rusteloosheid en stress. Met behulp van Zyban kunnen deze verschijnselen worden geminimaliseerd.

Wanneer kunt u geen Zyban gebruiken?

Er zijn verschillende redenen waarom u dit medicijn niet kunt en mag gebruiken. Allereerst is het verstandig om te kijken of u allergisch bent voor een van de stoffen die zich in het geneesmiddel bevinden. Daarnaast is Zyban niet samen te gebruiken met andere medicijnen die dezelfde werkzame stof bupropion bevatten. Dat geldt bijvoorbeeld voor diverse antidepressiva. Mensen met epilepsie of mensen die wel eens last hebben gehad van een toeval kunnen Zyban ook beter links laten liggen. Ook bij ernstige leverproblemen of wanneer u een hersentumor heeft, kunt u dit medicijn niet gebruiken. Zyban wordt daarnaast afgeraden bij mensen die aan het afkicken zijn van een drankverslaving of het gebruik van kalmerende middelen. Wanneer u zwanger bent of zwanger wilt worden, is dit geneesmiddel niet geschikt. Tot slot wordt dit geneesmiddel ook afgeraden voor mensen die een bipolaire stoornis hebben en mensen die geneesmiddelen gebruiken voor een depressie of de ziekte van Parkinson.

Hoe dient u Zyban te gebruiken?

Zyban zijn witte tabletten die in het geheel doorgeslikt moeten worden. Er mag niet op de tabletten gekauwd worden omdat ze op deze wijze al de werkzame stof vrijgeven, terwijl deze juist langzaam dient vrij te komen.

Dosering

De dosering van Zyban hangt af van de reden waarom het gebruikt wordt. Soms is een keer per dag voldoende en in andere gevallen worden er twee tabletten per dag voorgeschreven. Wanner het medicijn voor roken gebruikt wordt, dient u de eerste week dat het medicijn gebruikt wordt, gewoon door te roken. Het medicijn werkt namelijk niet direct. Bij roken wordt Zyban over het algemeen negen weken gebruikt. Geheel anders is het bij een depressie. Hierbij duurt het vaak langer voordat het medicijn aanslaat en bovendien moet het medicijn ook nog lang gebruikt worden nadat de klachten verminderen.

Eventuele bijwerkingen

De meest voorkomende bijwerkingen van dit medicijn zijn hoofdpijn, vermoeidheid, concentratieproblemen, misselijkheid, koorts, slaapproblemen, depressieve gevoelens. Ook kunnen er angstgevoelens, koorts of allergische reacties optreden als bijwerking van Zyban.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Zyban”