Menu

Zyloric

Artikelnummer: bf689823cc40.

*  63,90

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Zyloric?

In dit geneesmiddel zit de werkzame stof allopurinol. Het medicijn helpt om purinol (een stof welke in eiwitrijke voedingsmiddelen zit) in het lichaam naar urinezuur omgezet wordt. Als het urinezuurgehalte te hoog is in het bloed is dan kan het klachten veroorzaken. Denk hierbij aan nierstenen en ook aan jicht. Het medicijn helpt om het urine zuurgehalte in het bloed te laten dalen om zo de klachten welke hierbij horen te verlichten of zelfs te voorkomen.

Wanneer gebruikt u Zyloric?

Het medicijn wordt gebruikt bij aandoeningen waarbij men ontstoken, rode of pijnlijke gewrichten heeft. Denk hierbij aan de polsen, de enkels, knieën of de tenen. Jicht ontstaat doordat het urinezuur in het bloed kristallen maakt in de gewrichten. Hierdoor raken de gewrichten ontstoken. Het medicijn kan ingezet worden aandoeningen door een te hoog zuurgehalte, zoals nierstenen en andere nierklachten.

Wanneer kunt u geen Zyloric gebruiken?

Als u allergisch bent tegen de werkzame stoffen of een andere reactie hierop vertoont is het niet verstandig om dit medicijn te gebruiken. Ook is het niet verstandig om dit medicijn te gebruiken als u zwanger wilt worden of al bent. Bij borstvoeding mag u dit medicijn alleen in overleg met de arts gaan gebruiken.

Hoe dient u Zyloric te gebruiken?

Het medicijn komt in de vorm van tabletten. U dient de tabletten in te nemen met wat water tijdens of net na de maaltijd. Vaak is het een middel wat u voor een langere tijd moet gebruiken. Zeker als het is om jichtaanvallen te voorkomen. Het kan soms een paar maanden duren voordat de medicijnen effect hebben. Blijf het medicijn gewoon innemen. Het is trouwens zelfs mogelijk dat de jichtklachten eerst wat erger worden als u begint met het medicijn. Het is daarom onverstandig om te starten met het innemen van deze medicijnen als u net een jichtaanval heeft gehad. Wacht dan enkele weken voordat u begint met het innemen van de medicijnen.

Dosering

De arts kan een andere dosering voorschrijven. Het is echter voor volwassenen en kinderen vanaf 15 jaar gebruikelijk om 100 tot 900 milligram per dag te nemen. Het is afhankelijk welke klachten u heeft. Ook wordt de hoeveelheid over de hele dag verspreid over meerdere porties. De arts zal aangeven hoe lang u het medicijn dient te gebruiken.

Eventuele bijwerkingen

Er zijn bijwerkingen mogelijk bij het gebruiken van dit medicijn. Natuurlijk hoeft het niet zo te zijn dat u hier last van krijgt. Denk hierbij aan misselijkheid, overgeven, diarree of een huiduitslag door een overgevoeligheid. Lees ook de bijsluiter voor alle mogelijke bijwerkingen.

 

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Zyloric”