Menu

Last van te snel klaarkomen? Lees deze tips!

Last van te snel klaarkomen? Lees deze tips!

Ongeveer 40 procent van de Nederlandse mannen heeft er wel eens last van: te snel klaarkomen of premature ejaculatie. Als u eenmalig een keer te snel klaarkomt, is dit niet zo erg. Gebeurt dit echter heel vaak of zelfs iedere keer als u seksuele gemeenschap heeft, dan kan dit erg vervelend zijn. U voelt zich onzeker, u heeft minder zin in seks door uw onzekerheid en frustraties en uw relatie gaat langzaam achteruit.

Heeft u regelmatig te maken met premature ejaculatie en wilt u dit probleem oplossen? Lees dan op deze pagina welke tips u kunt gebruiken om te voorkomen dat u te snel klaarkomt en pak dit vervelende probleem in de slaapkamer effectief aan.

Tip 1: pauzeer even als u een orgasme op voelt komen

Een orgasme voelt u vaak kort van tevoren aankomen. Is dit het geval, dan pauzeert u even door uw penis terug te trekken. Haal een paar keer diep adem en richt uw aandacht op iets anders dan het heftige gevoel van een naderend orgasme. Heeft u uzelf weer onder controle, dan gaat u verder. Dit kunt u steeds blijven herhalen tot het moment dat u wel wil ejaculeren.

Tip 2: maak gebruik van de knijptechniek

De knijptechniek houdt in dat u in uw penis knijpt als u voelt dat u op het randje van een orgasme zit. Is het orgasme weer weggeëbd, dan pakt u de draad weer op. Dit kunt overigens niet alleen doen tijdens de seksuele gemeenschap met uw partner, maar ook tijdens het masturberen.

Tip 3: praat met uw partner als u zich onzeker voelt

Als u zich onzeker voelt, krijgt u meer stress. Stress zorgt ervoor dat uw lichaam meer adrenaline aanmaakt en adrenaline breekt de stof serotonine af. Deze stof wordt ook wel gezien als de blijmaker van het lichaam. Heeft u minder serotonine in het lichaam, dan ervaart u een vrijpartij minder heftig en dit betekent dat u minder snel klaarkomt. Door over uw onzekerheden te praten en stress op deze manier te laten verdwijnen, komt u dus minder snel klaar tijdens de seks.

Tip 4: gebruik medicijnen tegen premature ejaculatie

Heeft u bovenstaande tips allemaal al eens geprobeerd, maar lukt het nog steeds niet uw orgasme uit te stellen? Dan kunt u ook een medicijn gebruiken om premature ejaculatie effectief te voorkomen.

Over het algemeen zijn er twee medicijnen die u kunt gebruiken als u te snel klaarkomt tijdens de seks of bij het masturberen. Het eerste medicijn is Priligy, een geneesmiddel met de werkzame stof dapoxetine. Deze werkzame stof is een heropnameremmer, ofwel een medicijn dat ervoor zorgt dat de communicatie tussen zenuwcellen beter verloopt en een orgasme uitgesteld wordt. Het betreft een tablet dat u 1 tot 3 uur voor de seksuele activiteit moet innemen en dat geschikt is voor mannen tussen de 18 en 65 jaar.

Het tweede medicijn dat u kunt gebruiken om premature ejaculatie te voorkomen, is Emla crème. Emla crème is een product dat de huid van de penis wat ongevoeliger maakt, waardoor het langer duurt voor er een orgasme optreedt. Het orgasme wordt niet minder heftig, maar laat wel langer op zich wachten. Een vergelijkbaar medicijn is Lidocaïne, dat op dezelfde wijze gebruikt wordt als Emla crème en ook hetzelfde effect heeft.

Deel dit artikel!
Over de schrijver: Stein
0 Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet worden getoond.