Menu

Zo zorgt u dat u ook op latere leeftijd nog mobiel bent

Verminderde mobiliteit kan uw leven een stuk moeilijker maken en levensvreugde wegnemen. Vaak is het niet nodig omdat er oplossingen zijn die u ook op hoge leeftijd mobiel kunnen houden. De onderstaande tips kunnen daarbij helpen.

1. Hulpmiddelen die uw mobiliteit verhogen

Er zijn steeds meer mogelijkheden om op latere leeftijd mobiel te zijn. Denk maar aan zaken als een wandelstok en een elektrische rolstoel. Kijk in de online Rollator.shop maar eens wat het beste bij u past. Een goede rollator kan bijvoorbeeld uw onzekerheid bij het lopen wegnemen door u extra steun te geven. Een rollator kopen kan vandaag de dag ook gewoon online.

2. Laat uw gezichtsvermogen regelmatig controleren

Een zicht dat verslechtert, maakt het moeilijker om mobiel te blijven en levert risico’s op, niet alleen buiten, maar ook in huis. Laat uw gezichtsvermogen of bril regelmatig checken bij de oogarts of opticien. Goedkope leesbrillen zijn vaak een foute keuze.

3. Kies goede schoenen

Schoenen moeten u ondersteuning geven en comfortabel aanvoelen. Schaf schoeisel aan dat goed zit en past. Indien u veel wandelt, is een paar goede wandelschoenen een must. Deze mogen wel een maatje groter zijn, omdat uw voeten een beetje uitzetten bij een langere periode achtereen lopen.

4. Blijf oefenen

Ook als u niet van plan bent om topsporter te worden, is oefenen toch een noodzaak om mobiel te blijven. Een lichte training per week is dan ook een goed idee. Ga dan een wandeling maken of bijvoorbeeld een fietstochtje. Zo bouwt u ongemerkt kracht op en houdt u uw lichaam soepel.

5. Eet gezond

Mobiliteit is ook een kwestie van genoeg energie hebben. Daar zorgt u voor door regelmatig en gebalanceerd te eten. Kies voor 3 maaltijden op een dag en neem als u trek heeft een gezond tussendoortje. Vergeet ook niet voldoende te drinken.

6. Evenwicht is belangrijk

Op latere leeftijd krijgt iedereen te maken met een afnemend gevoel van evenwicht. Dat maakt onzeker en beperkt de mobiliteit bij ouderen. Maar evenwicht kunt u ook trainen. Er zijn speciale oefeningen waarmee u zich volledig op het evenwicht kunt concentreren.

7. Ga voor uitdagingen

Als u zichzelf doelen stelt, werkt u bijna ongemerkt aan uw mobiliteit. Doe bijvoorbeeld eens een klusje in huis als dat mogelijk is. Dan hoeft een ander dat niet voor u te doen en krijgt u extra beweging. Uiteraard moet u daarbij uw grenzen wel in de gaten houden.

 

Deel dit artikel!
Over de schrijver: Stein
0 Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet worden getoond.